Ήρθε η στιγμή, να γνωρίσετε τους κορυφαίους στο χώρο των δομικών υλικών!

 Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park, η τελετή απονομής των Building Materials Awards 2022, βραβεία τα οποία επιβραβεύουν την επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη δομικών υλικών, εξελιγμένης τεχνολογίας, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη μέγιστη δυνατή ευχρηστία και να συμβάλλουν στην ευζωΐα των ανθρώπων.

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Αντωνία Μοροπούλου.

Building Materials Awards 2022

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντωνία Μοροπούλου δήλωσε σχετικά: «Σε μια στιγμή κρίσιμη για όλο τον κόσμο η σημερινή βράβευση των δομικών υλικών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους παρόντες. Η παραγωγή δομικών υλικών ξεπερνά περίπου το 1/3 της παραγωγής του ακαθάριστων προϊόντος της βιομηχανίας με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εφαρμόζοντας έρευνα που παράγεται στην Ελλάδα και καθιστώντας τη βιομηχανία ανταγωνιστική. Δημιουργεί ευκαιρία στην κατασκευή γιατί η κατασκευή αποτελεί ακόμη, παρά την κρίση, τη λοκομοτίβα της ανάπτυξης με συνεχώς κλιμακούμενα θετικά αποτελέσματα λόγω της καινοτομίας. Το μήνυμα των Building Materials Awards 2022 στις Εταιρείες : Τολμήστε να προβάλετε τα προϊόντα σας στο διαγωνισμό! Προβάλλεται έτσι η  καινοτομία και διευρύνεται η αγορά για όλους, όχι μόνο για τους νικητές. Η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από Καθηγητές Πολυτεχνείων και Μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία σε κάθε είδος εφαρμογής,  είναι διεπιστημονική, όπως άλλωστε και η σύνθεσή της και πολυκριτηριακή με κριτήρια αποτίμησης την καινοτομία, επιτελεστικότητα (Perfomance), κόστος & χρόνος Ζωής, ανθεκτικότητα, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πλαστιμότητα, συμβατότητα με το υφιστάμενο υπόστρωμα υλικού ή συστήματος υλικών, την εξαγωγιμότητα.» Κλείνοντας το χαιρετισμό της η κυρία Μοροπούλου είπε: «Θέλω να συγχαρώ τη BOUSSIAS για την πρωτοβουλία και να την ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε , θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους υπέβαλαν υποψηφιότητα και στήριξαν αυτή την απάντηση στην πρόκληση που ζούμε όλοι στο χώρο μας. Θέλω να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας που έδωσε την αιγίδα του σε αυτή τη δραστηριότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους συνεργαστήκαμε μαζί τους για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και να τελειώσω λέγοντας ότι πάντα υπάρχουν εμβληματικές προσπάθειες που φωτίζουν το δρόμο αυτό και πρέπει να αναδεικνύονται»

  ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 Τα Βραβεία της Χρονιάς απέσπασε:

 Building Materials Company of the Year, Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 GOLD ΒΡΑΒΕΙΑ

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διακρίθηκε με 3 GOLD βραβεία για τα προϊόντα Ειδικά Σκυροδέματα, Gunitech και LYSIS.

Από 2 GOLD βραβεία απέσπασε η ISOMAT S.A., για τα προϊόντα ISOMAT ZERO PAINT και ISOFLEX- PU 500, η NORDIA S.A. για το SVR COOL FACADE και την Καινοτόμα Τεχνολογία CHRYSO® Quad και η PANIDIS S.A. για τα προϊόντα GS-R12 και HA-2750-WL.

Από 1 GOLD βραβείο απέσπασαν οι παρακάτω:

ARISTON GLASS LTD για το Ariston Glass top line Lt1

ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΟΙΚΟΣ ΕΠΕ για το Diathonite Deumix+

ΠΛΑΚΟΠΟΙΪΑ ΑΦΟΙ ΣΤΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Α.Ε. για το ECO ROOF Ειδική Ελαφροβαρής Λευκή Τσιμεντόπλακα

SYSTEM TECHNICA για το SΤ-100  SMART (WITH ACTIVE BIO FOAM TECHNOLOGY)

 ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Με προτροπή της Προέδρου των Building Materials Awards , κυρία Μοροπούλου, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε τρία πρόσωπα που επέλεξε η ίδια με μεγάλη συνεισφορά στο χώρο δραστηριότητάς τους. Έναν ακαδημαϊκό, ένα στέλεχος και έναν επιχειρηματία.

 

-Στο Θεόδωρο Σκουλικίδη για την πρωτοπόρο συμβολή του στην ανάπτυξη της Εκπαίδευσης και της Έρευνας στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών στη Σχολή Χημικών, στον αείμνηστο Καθηγητή ΕΜΠ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που έγινε η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης στην οικογένεια του Θεόδωρου Σκουλικίδη από τον Καθηγητή Ευάγγελο Σαπουντζάκη, Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

Ο Αντιπρύτανης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ως Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ήθελα να μεταφέρω τη θερμή υποστήριξη και το ειλικρινές ενδιαφέρον του Ιδρύματός μας , σε βραβεία καινοτομίας όπως είναι τα Building Materials Awards 2022. Μέσω των βραβείων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται καινοτόμα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης ελληνικής επινόησης που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύονται οι άοκνες προσπάθειες ελληνικών εταιρειών για εξέλιξη των προϊόντων τους και αποτελεσματική εφαρμογή της καινοτομίας. Τέλος να πω ότι είναι ιδιαίτερη συγκίνηση για μένα ,ούτε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, ότι θα έδινα κάποτε ένα βραβείο σε ένα Καθηγητή μου όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο μάθημα της Χημείας, τον αείμνηστο κύριο Σκουλικίδη. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή!»

Την Τιμητική Διάκριση παρέδωσε στον υιό του αειμνήστου ο Καθηγητής Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

-Επίσης Τιμητικές Διακρίσεις εξέλαβαν οι Φωκίωνας Τασούλας και Αντώνης Σγαρδέλης τις οποίες απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Νίκος Παπαθανάσης.

 Ο θεσμός των Building Materials Awards πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΤΕΕ και Σ.Ε.Χ.Β.  

Υποστηρικτής ήταν η ΚΕΒΕ (https://www.kebe-sa.gr/ )

Στρατηγικός συνεργάτης το ARCHISEACH (www.archisearch.gr)

 

Χορηγοί επικοινωνίας energypress.gr, michanikosonline.gr, 4green,gr και news247.gr

Tα βραβεία και οι νικητές

Building Materials Company of The Year
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ
Φυσικοί & Τεχνητοί Λίθοι
GOLD ΠΛΑΚΟΠΟΙΪΑ ΣΤΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΦΟΙ Α.Ε // ECO ROOF  Ψυχρή Ελαφροβαρής Λευκή Τσιμεντόπλακα ΣΤΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
SILVER NORDIA Α.Ε. - NORDIA Marble // POLARIS WHITE Μarble
Χρώματα
GOLD ISOMAT // ISOMAT ZERO PAINT:  Υψηλής ποιότητας λευκό ματ χρώμα εσωτερικής χρήσης, χωρίς συντηρητικά και πλαστικοποιητές
SILVER CHROMODOMI // Life Acryl fiber elastic
BRONZE Berling Paints // Monostop Vapor Elastic
Σύνθετα Υλικά
GOLD Lafarge, μέλος Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ // Ειδικά Σκυροδέματα
SILVER FUV Products // Muffaway, Naturalia-Bau
BRONZE Novamix // Novacem Creative
 Δομικά Υλικά και Στοιχεία Θερμομόνωσης
GOLD Nordia - Marmoline // SVR COOL FACADE –  Καινοτόμο Σύστημα Χρωματισμού για το Εξωτερικό Παστώδες Επίχρισμα Εξωτερικής Θερμομόνωσης SVR
SILVER PERLOSTONE®-CHISANTHIDIS G.S. // Perlostone®-Perlopanel®-Perlomarmo®-Προϊόντα Μόνωσης Προστασίας Κτιρίων-Μέθοδος θερμομόνωσης-Ηχομόνωσης-Πυροπροστασιας Κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου αυτών ,δια της Θερμικής αδράνειας,με βάση το διογκωμένο περλίτη.
BRONZE Knauf Insulation // Παρθένος Ορυκτοβάμβακας Πλήρωσης SUPAFIL
 Υλικά Στεγάνωσης
GOLD ISOMAT // ISOFLEX- PU 500: Πολυουρεθανικό, επαλειφόμενο στεγανωτικό ταρατσών ενός συστατικού
Υαλοπίνακες
GOLD ARISTON GLASS ltd // Ariston Glass top line Lt1 
Κονίες 
GOLD Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ // Gunitech
SILVER ISOMAT // ISOMAT AK-23 XXL : Υψηλής ποιότητας, γρήγορης πήξης, ιδιαίτερα εύκαμπτη, ρητινούχα, τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων – Ιδανική για πλακάκια μεγάλων διαστάσεων
Στόκοι - Κόλλες
GOLD SYSTEM TECHNICA // SΤ-100 SMART (with Active BIO FOAM Technology)  Ινοπλισμένη Τσιμεντοειδής Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών & Βασικό Επίχρισμα για Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης SYSTEM TECHNICA
SILVER ISOMAT // MULTIFILL DIAMOND 1-12: Υψηλών επιδόσεων, διακοσμητικός, ιδιαίτερα υδαταπωθητικός, έγχρωμος, ρητινούχος, τσιμεντοειδής αρμόστοκος γρήγορης πήξης CG2 WA
Επιχρίσματα
GOLD Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ // Diathonite Deumix+
SILVER CHROMODOMI // SOVACRYL
Τσιμέντο-Σκυρόδεμα
GOLD Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ // LYSIS
SILVER Lafarge, μέλος Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ // ECOPact
BRONZE TERNA OVERSEAS Ltd // Υπέρρευστο Σκυρόδεμα Κατηγορίας C60/75 με Απαίτηση Άντλησης σε Ύψος Μεγαλύτερο των 120m
Πρόσθετα Σκυροδέματος (Κρυσταλλικής Δράσης- Υπερρευστοποιητές)
GOLD NORDIA Α.Ε. // Καινοτόμα Τεχνολογία CHRYSO® Quad- Η λύση για άμμους με «ιδιαιτερότητες»
SILVER Garatziotis Technical Support LTD - Master Builders Solutions Italia // MasterLife WP 1000
BRONZE Garatziotis Technical Support LTD - Master Builders Solutions Italia // MasterGlenium SKY 695 - Μaster Builders Solutions
Συστήματα Προφίλ Αλουμινίου
GOLD Panidis S.A // GS-R12  Σύστημα γωνιακής συρόμενης ντουζιέρας αλουμινίου
SILVER IALONET // DS2600 SLIM
BRONZE Panidis S.A // GF-20 Σύστημα αλουμινίου για διαχωριστικα υαλοπινάκων
Εξαρτήματα Συστημάτων Αλουμινίου
GOLD Panidis S.A // HA-2750-WL Σπανιολέτα με ροζέτα για κύλινδρο, απο μασίφ αλουμίνιο για ανασυρόμενα κουφώματα
SILVER Panidis S.A // HA-2100 Σπανιολέτα από μασίφ αλουμίνιο για ανοιγόμενα, ανοιγοανακλινόμενα και ανασηκούμενα κουφώματα
BRONZE Panidis S.A // HA-2105 Σπανιολέτα από μασίφ αλουμίνιο για ανοιγόμενα, ανοιγοανακλινόμενα και συρόμενα κουφώματα

Κριτική Επιτροπή

Τις υποψηφιότητες στα Building Materials Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.

Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Αντωνία  Μοροπούλου

Jury President Building Materials Awards 2022
Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

Γιατί να συμμετάσχω;

Μέσω των βραβείων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται εξαιρετικά επιτεύγματα και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε προγράμματα και μοντέλα επιβράβευσης, στις ευκαιρίες που δημιουργούν οι μάρκες για επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους πελάτες και στις στρατηγικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις για να διατηρούν το πελατολόγιό τους. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης, οι εταιρείες, οργανισμοί, φορείς, λαμβάνουν χρήσιμο feedback από τους ειδικούς για τη χρονιά που πέρασε και εντοπίζουν τη θέση τους σε σύγκριση με τους peers τους στην αγορά που δραστηριοποιούνται. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα.

 • Αναγνώριση / Αξιοπιστία
  Ένα βραβείο σημαίνει ότι η υποψηφιότητά σας έχει αξιολογηθεί
  θετικά από τους ειδικούς που απαρτίζουν την επιτροπή,
  αναγνωρίζεται και αποκτά αξιοπιστία.
 • Μέτρηση της Επιτυχίας / Benchmarking
  Μέσω της αξιολόγησης, οι υποψήφιοι διακρίνουν πού
  τοποθετούνται οι υπηρεσίες / προϊόντα τους σε σχέση με την
  αγορά, τα διεθνή standards και τις προσδοκίες των αξιολογητών.
 • Ανατροφοδότηση / Feedback / Βελτίωση
  Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα σχόλια των αξιολογητών –
  εφόσον το ζητήσουν – ώστε να λάβουν γνώση για τα σημεία
  βελτίωσης που οι ειδικοί αξιολογητές προτείνουν.
 • Προβολή / Δημοσιότητα
  Μια διάκριση προσφέρει πολλαπλά εργαλεία και ευκαιρίες για
  ευρύτερη δημοσιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 • Ανταμοιβή / Κίνητρο στις ομάδες
  Η διάκριση προσφέρει σημαντική αναγνώριση στις
  προσπάθειες των ομάδων και ενισχύει το ηθικό των
  εργαζομένων.
 • Ενίσχυση Πωλήσεων
  Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι ένα βραβείο ενισχύει
  την άποψη των πελατών για την ποιότητα των υπηρεσιών
  / προϊόντων μιας εταιρείας και συνεισφέρει θετικά στις
  πωλήσεις.

Winners' kit

Οι νικητές λαμβάνουν:

Κατεβάστε τους όρους συμμετοχής
& τις κατηγορίες βράβευσης

Παρακαλούμε συμπληρώστε στη φόρμα το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας για να κατεβάσετε το αρχείο με τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής των βραβείων, καθώς και για να επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος της BOUSSIAS και να σας ενημερώσει περαιτέρω για τις κατηγορίες βράβευσης και να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.

newsletterConsent
Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου.*

Ενότητες & Βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία.

Όροι Συμμετοχής

Η διαδικασία αξιολόγησης, τα ζητούμενα και οι όροι συμμετοχής των βραβείων.